Euroopan Shotokan kisat Portugalissa

24.12.2017

ESKA 2017

 

Marraskuu 25. päivänä pidettiin ESKA kansainväliset kilpailut Portugalissa, Portossa. Seurastamme kilpailuihin otti osaa Siiri ja Venla ja Helsingistä Seitokaista kilpailemaan lähti kaksi tyttöä. Joukkueenjohtaja matkalla toimi Tiego ja minä olin omien tyttöjen valmentaja.

 

Ennen kilpailuja pääsimme treenaamaan Portossa Shotokan Karate salille. Harjoitukset olivat perinteiset karate harjoitukset, jossa tehtiin perustekniikkaa ja Kataa.

 

Kilpailupäivänä lauantaina Siirin selkä alkoi vihoitella ja päätimme yhdessä, että Siiri ottaisi osaa vain kataa, koska Kumite oteltiin avoimessa luokassa. Katassa Siiri karsiutui ensimmäisellä kierroksella ja ottelut loppuivat siihen, koska keräilyjä ei ollut näissä kilpailuissa ollut lainkaan.

 

Venla onnistui voittamaan ensimmäisen Kata ottelunsa, mutta toisella kierroksella vastustaja oli Venlaa selvästi parempi. Kumitessa Venla voitti ensimmäisellä kierroksella Unkarilaisen tytön tiukan ottelun jälkeen. Toisella kierroksella vastaan tuli Skotlannin edustaja ja ottelun voitti Venla selvästi. Semifinaali kierroksella vastaan tuli Venäjän edustaja, jolle Venla hävisi jatkoajalla harmillisesti. Seuraavat ottelut olisivat olleet mitaliotteluja, mutta tällä kertaa ne jäivät harmillisen lähelle.

 

Reissu oli hieno ja toivottavasti pääsemme tulevaisuudessa mukaan ESKA:n kilpailuihin.

Matka oli opettavainen ja ehkä parhaana opetuksena tästä matkasta oli se, että kilpailijan pitää olla aina valmis ottelemaan 100% oli säännöt tai puitteet mitä tahansa.

 

Janne