JKA

 

Japan Karate Association ja Porin Shotokan Karate

Japanin Karate Association (JKA) kuuluu yli 6 miljoonaa jäsentä. Se on maailman suurin itsepuolustustaitoja opettava koulukuntajärjestö maailmassa. JKA opettaa karatea traditionaaliseen Japanilaiseen tyyliin, painottaen voimakkaita asentoja sekä tehokasta perustekniikkaa. Yhtä tärkeässä roolissa ovat myös kata, eli tarkkaan määritellyt tekniikkajaksot, sekä kumite eli ottelutekniikka. JKA:n tavoite onkin edistää ystävyyttä eri kansakuntien välillä karate-do:n avulla.

Myös Suomessa on JKA:n opetusjärjestelmää seuraavia  seuroja. Näissä seuroissa pidetään yllä vaatimuksia, mikä takaa parhaan mahdollisen laadun karaten opetuksessa. Kaikki valmentajat käyvät läpi koulutukset ämän laadun ylläpitämiseksi.

Porin Shotokan Karate Dojo on JKA Shotokan karatea opettava seura.  Seuran päävalmentaja, Sensei Anssi Kaltevo 5.dan (5 asteen musta vyö) on tehnyt pitkän uran MM-tason  karatetuomarina, arvokisamitalistien valmentajana sekä Suomen Karateliitossa lajipäällikkönä ja urheilutoimenjohtajana. Porin Shotokan Karate Dojo on perustettu vuonna 1975, ja sen perusti Sensei Willy J. Ortiz 7.dan, nykyään Tampereen Shotokan Karaten päävalmentaja sekä Suomen JKA Shotokan Karateliiton päävalmentaja.

Miksi olemme JKA:n opetusjärjestelmää seuraava seura?

Seuraavien etujen ansiosta voimme tarjota jotain mihin muut eivät pysty:

Maailmanlaajuinen yhteys

Oletko harkinnut muuttoa? Matkustatko paljon? Japanin Karateliiton seuroja löydät yli 80 maasta. Harjoittelu ja vaatimukset ovat standardoitu kaikkialla samoin. Voit treenata Thaimaassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa.. Joka paikassa saavuttamasi arvo tunnustetaan ja pääset sinulle sopiviin harjoituksiin. Kirjoja ja videoita myydään kaikkialla, joilla voit täydentää harjoitteluasi.

Laadukasta Opetusta

Opetus tapahtuu koulutettujen valmentajien toimesta. Yhtäkään harjoituskertaa ei suoriteta ilman, että paikalla olisi koulutettu ohjaaja

Opetuskertojen määrä

Vaikka harjoitukset ovat yleensä suunnattu tietyille vyöarvoille, voi harjoittelija halutessaan olla mukana lähes missä harjoituksessa tahansa. Peruskurssin harjoituksista on monesti hyötyä kehittyneemmällekin karatekalle. Porissa voit siis treenata viitenä päivänä viikossa, ja voit käydä esimerkiksi Tampereella treenaamassa. Lisäksi on mahdollista treenata vapaavuoroilla, jolloin johdettua opetusta ei ole, vaan jokainen voi niin halutessaan mennä itsekseen harjoittelemaan normaalitreenien lisäksi.

Erikoisharjoitukset

Erikois-seminaareja, harjoitusleirejä sekä erikoisharjoituksia järjestetään ympäri vuoden.