JKA FINLAND TALVILEIRI

19.12.2019

JKA Finlandin talvileiri järjestettiin 13.-15.12.2019 Lempäälässä. JKA Finlandin järjestämä Gasshuku veti jälleen salin täyteen harrastajia ympäri Suomen ja joukon myös naapurimaa Virosta. Opettajana leirillä oli Sensei Yasunori Ogura 8.dan.

 

Sensei Oguran opetus oli mutkatonta ja loogista. Apuharjoitteet tukivat harjoituksen teemaa. Tietynlainen selkeys ja tarkkuus olivat opetuksessa päällimmäisenä. Tekemisen täytyy olla intensiivistä ja tarkkaa, vauhti ei ole se pääasia. Asentojen tulee olla aina oikein ja asennosta ja tekniikasta toiseen siirryttäessä tulee noudattaa periaatteita jotka ovat samat niin katassa, kihonissa kuin kumitessakin.

 

Harjoitukset Sensei oli suunnitellut nimenomaan tämän rakenteen ympärille. Kihon-harjoittelussa käytiin läpi periaatteet niin liikkumisen kuin kehonkäytön ja voimantuotonkin suhteen, joita sitten sovellettiin parin kanssa kumite-harjoittelussa. Lopuksi kaikki oppi ja harjoittelu pyrittiin sisäistämään kata-harjoittelussa.

 

Seuraava JKA Finland Gasshuku järjestetään kesäkuussa. Sinne toivottavasti lähdetään isommalla porukalla ja kannustan myös alempivöisiä ja junioreita lähtemään mukaan. Leiri on edullinen koska majoituskin on miltei ilmaista kun koululla majoittuu ja myös ruokailut hoituvat leiripaikalla.