KARATEN PERUSKURSSI KOHTI MUSTAA VYÖTÄ!

17.8.2023

BLACK BELT 2028 

THIS IS NOT AN OFFER - THIS IS A CHALLENGE!


KARATEN PERUSKURSSI KOHTI MUSTAA VYÖTÄ!

Jokainen musta vyö on ollut joskus valkoinen vyö.

Black Belt 2028 eli viidessä vuodessa karaten musta vyö, otatko haasteen vastaan?

Ohessa lisätietoa miten pääset osallistumaan seuraavaan Black Belt -haasteeseen:

Aitoa ja alkuperäistä japanilaista karatea, jossa noudatetaan budo- ja bushidokulttuurin periaatteita ja perinteitä.

Kyse on karaten peruskurssista, jonka yhteydessä voit päättää otatko haasteemme vastaan. 

Haastamme sinut muuttamaan elämäsi pysyvästi. Panostamme sinuun kaiken energiamme ja osaamisemme. Tarjoamme maailman suurimman ja Suomessa ainoan aitoa japanilaista karatea sekä budo- ja bushidokulttuuria opettavan organisaation ammattimaisen opetuksen. Olemme tehneet tätä Porissa jo lähes 50 vuotta ja maailmassa yli 70 vuotta, joten tiedämme mihin olemme sinua haastamassa.

Asetamme sinulle ja itsellemme tavoitteen: Black Belt 2028 eli suoritat maailman arvostetuimman ja suurimman karateorganisaation Japan Karate Associationin mustan vyön vuoden 2028 loppuun mennessä.Aikaisempaa kokemusta karatesta tai mistään muusta budolajista ei vaadita.


Uskomme, että pystyt siihen, koska mekin olemme pystyneet. Emme ole olleet sen kummempia, lahjakkaampia tai fyysisesti kyvykkäämpiä, kuin kukaan muukaan. Olemme suuri joukko ihmisiä, jotka ovat ottaneet elämälleen päämäärän, jota kohti olemme määrätietoisesti suunnanneet, ja josta lopulta tuli meille koko elämän kaikki menestykset ja tappiot kantava tie.

JKA:n mustavyö ei ole mikä tahansa "mustavyö". Se on arvostetuin tunnustus, jonka voit saavuttaa sitkeästä ja määrätietoisesta etenemisestä karatessa sekä tiellä kohti parempaa ihmistä, sillä se on meidän tärkein tavoitteemme: etsiä luonteen täydellisyyttä. Tiedämme, että täydellisyyteen on hyvä pyrkiä; siellä on tilaa kaikille, mutta ei vielä ketään. Se ei kuitenkaan estä yrittämästä ja pyrkimästä kehittämään itseämme niin fyysisesti kuin henkisesti. Opetuksemme sisältää karaten vuosisataisen historian aikana kehitetyt tekniikat ja menetelmät, jotka JKA:ssa on viety pitkäaikaisen tutkimuksen ja käytännön kokemuksen kautta pedagogiseksi järjestelmäksi, jota et löydä mistään muualta.

Olet ehkä kuullut, että "karatessa vain yksi tuhannesta saa mustan vyön" tai "yli puolet lopettaa ennen peruskurssin loppua". Emme usko tähän, vaan uskomme laadukkaan opetuksen, kannustamisen, avustamisen sekä voimakkaan yhteisöllisyytemme mahdollistavan kenelle tahansa mustan vyön saavuttamisen karatessa.

KA on ainoa karateorganisaatio maailmassa, jossa mustat vyöt ovat suoraa jatkumoa sensei Funakoshin myöntämistä vöistä saman organisaation  sisällä. Näin ollen jokainen JKA:ssa mustan vyön (ja myös kaikki alemmat vyöt) saanut omaa suoran linjan modernin karaten perustajaan sensei Gichin FunakoshiinOnko JKA:ssa sitten helpompi saada musta vyö, kuin muissa seuroissa? 

Ei, vaan päinvastoin. JKA:ssa ei myönnetä vyöarvoja kevein perustein vaan jokaisessa vyökokeessa edellytetään sekä teknistä että henkistä kehittymistä. Mikään arvokas ei tule ilman sitkeää puurtamista ja itsensä haastamista tai itsestäänselvyytenä, mutta annamme sinulle välineet ja osaamisen, jonka avulla Sinä saavutat tavoitteesi, niin karatessa, kuin elämässä yleensäkin. Karaten kautta parannamme elämän laatuamme ja pituutta. 

Millaisia vyöarvoja JKA:ssa on?

Noudatamme ns. 10 kyu:n käytäntöä eli peruskurssilaisilla on valkoinen vyö (10kyu), jonka jälkeen tulevat punainen(9kyu)  keltainen (8 kyu), oranssi (7 kyu), 1. vihreä (6 kyu), 2. vihreä (5 kyu), sininen (4 kyu), 1. ruskea (3 kyu), 2. ruskea (2 kyu) ja 3. ruskea vyö (1 kyu). Mustia vöitä (dan) on kymmenen, mutta tällä hetkellä vain JKA:n päävalmentaja sensei Masaaki Uekilla on 10 dan.

Mitä harjoittelu sisältää?

Harjoittelu jakaantuu kolmeen osaan eli perustekniikkaan (kihon), liikesarjoihin (kata) ja otteluun (kumite). Näitä kaikkia harjoitellaan kaikilla tasoilla, mutta luonnollisesti harrastajan edetessä tekniikat vaikeutuvat ja osaamisvaatimukset kasvavat. Harjoituksiin kuuluu myös harjoituksia, joiden avulla kehität fyysisiä ominaisuuksiasi kuten, notkeutta, liikkuvuutta, nopeutta, voimaa, ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa sekä tehokkaampaa hengitystekniikkaa. Tämän lisäksi karateharjoittelun on tutkitusti todistettu edistävän monia psyykkisiä ominaisuuksia, kuten keskittymiskykyä, itseluottamusta, paineensietokykyä, muistia sekä vähentävän stressiä. 

Miten Black Belt 2028 prosessi etenee?

Aluksi suoritat peruskurssin , jonka jälkeen on punaisen vyön koe. Siitä jatkat jatkokurssille, jonka jälkeen suoritat keltaisen,sitten oranssin ja lopulta vihreän vyön. Tämän jälkeen siirryt ylempien vöiden ryhmään ja harjoittelet yhdessä muiden ylempien värivöiden sekä mustien vöiden kanssa. Alusta asti olet osa JKA-perhettämme ja saat tukea kaikilta muilta harrastajilta. Suoritettuasi 1 kyun on sinulle aikaisintaan siitä puolen vuoden päästä mahdollisuus yrittää mustaa vyötä (1 dan).

Miksi mustavyö eikä vain peruskurssia? 

Karate on elämäntapa, se sopii kaikille, sen voi aloittaa missä iässä vain ja pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa parhaimmat ja pysyvimmät muutokset. Sitoudut vain tekemään parhaasi; se on enin mihin pystyt, mutta myös vähin vaaditaan. Jos kuitenkin päätät jäädä vain jollekin tasolle, niin tuemme sinua siinäkin. Erityisesti haluamme jakaa innostuksemme, periksiantamattomuutemme ja osaamisemme kanssasi. Mitä, jos en halua tai pysty etenemään mustaan vyöhön asti?

Me rohkaisemme, mutta päätökset etenemisestä teet itse. Tuemme ja opetamme sinua vaikka haluaisit jäädä vain keltaiseen tai oranssiin vyöhön. Kukin suhtautuu karateen omalla tavallaan ja intensiteetillään. Et sitoudu etenemään tai harjoittelemaan muuten kuin miten elämäntilanteesi sallii.

Millaisessa fyysisessä kunnossa minun tulee olla voidakseni aloittaa?

Karaten aloittaminen ei edellytä mitään muuta, kuin henkisen valmiuden haastaa itsensä. Karaten tehtävän on saattaa meidät hyvään kuntoon ja pitää meidät hyvässä kunnossa läpi elämän. Lähtökohdalla ei ole väliä, koska suhteutamme harjoitukset aina osallistujien osaamistason, iän ja kyvykkyyden mukaisesti. Edes pysyvät fyysiset vammat eivät estä harjoittelua ja moni liikuntarajoitteinen on kyennyt info ma 21.8. klo 17.30 Seuran salilla (Satakunnankatu 32 2.krs)parantamaan karaten avulla elämänlaatua.


Miten karatenne eroaa muista kamppailulajeista? 
Meille karate on elämänpolku (karate-do), joka sisältää paljon enemmän, kuin vain lyöntejä ja potkuja. Fyysisten harjoitusten kautta kehitämme psyykkisiä ominaisuuksiamme. Me panostamme itsemme kehittämiseen ihmisenä, jolloin opetuksemme sisältää fyysisen kunnon, hengitystekniikoiden, nopeuden, liikkuvuuden, koordinaatiokyvyn, voiman ja kestävyyden lisäksi myös budo- ja bushidokulttuurin oppimista, joka tarkoittaa keskittymiskykyä, itseluottamusta, hyviä käytöstapoja, toisten kunnioittamista, itsevarmuutta, stressinhallintaa ja parempaa elämänhallintaa. Meille karate-do on ihmisen fyysinen ja psyykkinen kokonaisuus, jossa tavoitteena on henkinen ja fyysinen tasapaino sekä pitkä ja terveellinen elämä.

Vaikka toimimmekin päämäärätietoisesti, niin tärkeintä kuitenkin on se tie, jonka mahdollistamme. Ensimmäisistä harjoituksista alkaen tapahtuu kehitystä, jonka määrän ja tahdin itse määräät.

Liity mukaan maailman suurimpaan karateperheesen ja ota haaste vastaan!

ilmoittaudu mukaan etusivun lomakkeella.

 Aikuisten ja nuorten peruskurssin harjoitukset syksy 2023

ke 19.00-20.00

su 16.00-17.00

Seuran salilla (Satakunnankatu 32 2.krs)

Peruskurssin hinta 110€   (maksu kattaa harjoittelun vuoden 2023 loppuun)

Harjoitteluasuna aluksi esim.  veryttelyhousut tai shortsit ja t-paita.