SportsKarate Camp ja Zagrep

22.9.2017

SportsKarate Camp ja Zagrep

 

Siiri ja Venla saivat mahdollisuuden elokuussa päästä Tanskaan treenaamaan kumiten uusia tekniikoita ja taktiikoita Petri Tuovisen SportsKarate ottelijoiden kanssa. Leirillä oli ottelijoita meidän lisäksi Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta. Viikonlopun aikana treenattiin pari kertaa päivässä ja lauantaina järjestettiin kilpailut. Kilpailuissa jokainen otteli sarjansa kaikkia ottelijoita vastaan. Sarjat oli kovatasoisia ja otteluita tuli paljon. Tytöt pärjäsivät hyvin jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailussa, Siiri sai pronssia ja Venla voitti sarjan.

 

Jokaisena päivänä ennen harjoituksia Allan Busk, joka toimi leirin päävalmentaja piti alkuluennon mitä harjoituksissa harjoiteltaisiin ja mihin sillä pyrittäisiin. Viikonlopusta sai kyllä kullanarvoisia vinkkejä niin ottelijat kuin valmentajatkin, jotka leirillä olivat mukana. Ensi vuonna mennään kyllä uudestaan leirille, jos vain saamme luvan ottaa osaa sinne.

 

Mahtavan leirin kruunasi yllätys tapaaminen Kim Waenerbergin kanssa Kööpenhaminan lentokentällä. Kim oli juuri voittanut palomiesten ja poliisien MM- kilpailuissa kultaa. Saapuessamme Suomeen lentokoneen kapteeni kuulutti kaikille matkustajille, että matkustajana on uunituore karaten maailmanmestari. Samaan aikaan lentokenttä palomiehet suihkuttivat vettä paloautojen vesitykeistä lentokoneen päälle. Matkustajat antoivat hienot aplodit Kimille ja Kim esitteli heille upean urheilijan tavoin saamaansa mitalia.

 

Tanskan jälkeen tytöt matkustivat seuraavaksi Zagrep Karate Open:iin. Kilpailut olivat kovatasoiset ja hyvin järjestetty. Sarjoissa oli paljon osallistujia Kroatiasta ja sen naapurimaista.

Kumpikin tytöistä hävisivät ottelunsa niukasti vastustajilleen. Pisteet olivat tiukassa kaikissa otteluissa. Meidän täytyy tulevaisuudessa oppia ottelemaan näiden maiden ottelijoita vastaan, koska arvokilpailuissa aika moni mitali matkaa näihin maihin. Ensi vuonna mennään varmasti uudestaan kilpailemaan Balkanille ja yritetään löytää lääkkeet heidän voittamiseen.

 

T:Janne