VENLA JUNIORIEN MM- KISOISSA!

7.11.2017

Karaten Maailmanmestaruus kisat Teneriffa, Espanja

 

25.-29. lokakuuta pidettiin Santa Cruzissa Teneriffalla WKF Karaten Maailmanmestaruus kilpailut. Kilpailuihin otti osaa yli 1700 karatekaa 109 maasta. Suomesta kilpailuihin lähetettiin kolme urheilijaa. Saku Virtanen U18 (Kata), Aaro Tuominen U21 -75kg (Kumite) ja Venla Karttunen U16 -54kg (Kumite). Kannustamaan ja valmentamaan mukaan lähti viisi henkilöä Suomesta.

Ottelijat saapuivat Espanjaan maanantai iltana. Tiistaina oli ensimmäiset harjoitukset norjalaisten kanssa. Harjoitusten jälkeen alkoi valmentajapalaveri, jossa käytiin läpi ohjeita ja arvottiin ottelukaaviot. Tiistai iltana tehtiin vielä Venlan kanssa valmisteleva harjoitus. 

 

Keskiviikkona aamupäivällä oli Venlalla virallinen punnitus kilpailupaikalla. Punnitusten jälkeen jäätiin seuraamaan Sakun Kata kilpailua. Saku teki hyvin oman osuutensa, mutta se ei silti riittänyt suoraan jatkoon. Saku pääsi vielä keräilyihin, mutta hävisi ensimmäisellä kierroksella Kanadan edustajalle ja kilpailut loppuivat tähän. Kilpailun jälkeen käytiin syömässä ja illalla treenattiin taas Venlan kanssa taktiikkaa ja ottelutekniikoita läheisessä puistossa.

 

Torstaina lähdettiin Venlan kanssa saaren toiselle puolelle eläintarhaan. Vietettiin hauska päivä siellä ja käytiin kotimatkalla vielä mustan hiekan uimarannalla kastelemassa jalat.

 

Perjantaina alettiin jo keskittyä lauantain kilpailuihin. Päivällä käytiin katsomassa juniorisarjojen otteluita ja sen jälkeen mentiin itse tekemään viimeistelytreeniä hotellin kattoterassille. Viimeistään nyt alkoi jo selvästi tuntua kilpailujännitystä vatsanpohjassa. Treenit menivät hyvin ja kaikki, mitä voitiin, oli tehty viimeisen päälle Venlan seuraavan päivän kilpailuja ajatellen.

 

Lauantai aamulla lähdettiin kilpailupaikalle yhdeksän aikaa yhdessä Petrin kanssa. Kilpailupaikalle kun pääsimme, seurasimme hetken aikaa muiden sarjojen otteluita. Pari tuntia ennen Venlan sarjan alkua aloitimme alkuvalmistelut otteluihin. Menimme Venlan kanssa otteluareenan ulkopuolelle ja aloitimme lämmittelyt juoksemalla ja vetoja vetämällä. Alkulämpöjen jälkeen menimme sisälle ja lämmittelyalueelle. Lämmittelyalueella kerrattiin vielä perustekniikat Titan avustuksella, joka toimi Venlan Ukena.

 

Venlan ensimmäinen vastustaja tuli Pohjois-Irlannista. Tämän ottelun Venla voitti 2-0. Seuraavaksi vastaan asteli Kazastanin edustaja. Hän on Aasian mestaruuskilpailuiden kaksinkertainen pronssimitalisti. Venla otti ohjat käsiinsä heti ottelun alusta asti ja voitti ottelun selvästi 8-1. Kolmannella kierroksella vastassa oli Itävallan ottelija. Hän oli Venlaa selvästi pidempi ja tiesimme, ettei ottelusta tulisi helppoa. Ottelun alkusekunneilla Venlan hyökkäyksen jälkitilanteen jälkeen Itävallan tyttö sai potkaistua Venlaa Uramawan päähän. Kolme-nolla tappiotilanteesta Venla sai tasoitettua ottelun vielä 3-2, mutta lopputulokseksi tuli lopulta 5-3 itävaltalaiselle. Itävaltalainen hävisi ulosajolla seuraavalla kierroksella Slovakian ottelijalle selvän johtoaseman jälkeen. Tähän loppui Venlan tie uransa ensimmäisissä Maailman Mestaruuskilpailuissa. Maailman kärki on todella kova jokaisessa ikä- ja painoluokassa. Ottelija, joka haaveilee arvokilpailumitalista, joutuu todella tekemään hartiavoimin töitä unelmansa eteen. Kaikki on silti mahdollista, kun vain uskoo unelmiinsa ja on valmis tekemään kaikkensa niiden toteuttamiseen.

Janne