Vyökoe

VYÖKOKEESEEN OSALLISTUJALLE, alle 12v

 

Harjoittelijan ja huoltajan pitää huomioida, että nämä vaatimukset ovat yleisiä ja vyökokeessa suoritettavat tekniikat ja muut hallittavat asiat määritellään sääntökirjassa.

Eri vyöarvojen tekniikoita harjoitellaan kattavasti, mutta vyökoetekniikat tulee osata ja vastuu siitä on harjoittelijalla. Vyökoe vaatimukset löytyvät seuran sivuilta http://www.porinshotokan.com/aineistot/  ja sieltä näet tarkemmin vyökoetekniikat sekä muut kyseisessä vyökokeessa vaadittavat asiat. 

Alle 12-vuotiaat suorittavat vyötestinsä kahdessa osassa: Ensin perustekniikan osan ja sen hyväksytysti suorittamalla saa seuraavan vyöarvon (esim. keltainen pätkävyö). Seuraavan testin ollessa ajankohtainen on vuorossa sanbon kumite ja kata. Sen suoritettuaan saa seuraavan vyöarvon (esim. siis oranssin vyön).

Valmentajalle ilmoittaudutaan hyvissä ajoin (n.1kk) ja kerrotaan halukkuudestasi osallistua seuraavaan vyötestiin. Valmentajasi arvioi kehittymisesi edellisestä vyökokeesta ja ilmoittaa mielipiteensä osallistumisesta. Vyötestejä järjestetään  pääsääntöisesti kesä-ja talvileireillä mutta myös omalla Dojolla. Kun vyötestipäivä julkaistaan niin ilmoittaudu pikimmiten.

Vihreä vyö ja sitä korkeammat vyöarvot suoritetaan vain leireillä.

Vaikka vyötesti on jännittävä ja ehkä pelottavankin tuntuinen, on kuitenkin tarkoitus, että kaikki siihen osallistuvat nuoremmat juniorit läpäisisivät testin. Juuri siksi on tärkeää, että valmentajasi katsovat oletko omaksunut testissäsi vaadittavat tekniikat.

Vyökoehakemus EI koske peruskurssia, vaan se kuten muutkin asiat (esim. karatepassi) hoidetaan kurssin aikana.

 

VYÖKOKEESEEN OSALLISTUJALLE, 12v ja yli

 

Harjoittelijan pitää huomioida, että nämä vaatimukset ovat yleisiä ja vyökokeessa suoritettavat tekniikat ja muut hallittavat asiat määritellään sääntökirjassa.

Eri vyöarvojen tekniikoita harjoitellaan kattavasti, mutta vyökoetekniikat tulee osata ja vastuu siitä on harjoittelijalla. Vyökoe vaatimukset löytyvät seuran sivuilta Aineistot ja sieltä näet tarkemmin vyökoetekniikat sekä muut kyseisessä vyökokeessa vaadittavat asiat. Myös tuomarimerkkien opiskelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin vaikka ne eivät sisältyisikään vyökokeeseesi sillä kertaa.

Vihreä vyö ja sitä korkeammat vyöarvot suoritetaan vain leireillä.

Täytä vyökoehakemus (nettisivuilla kohdassa lomakkeet). Toimita lomake hyvissä ajoin (n. 1 kk) ennen vyökoetta valmentajallesi. Valmentajasi arvioi kehittymisesi edellisestä vyökokeesta ja ilmoittaa mielipiteensä osallistumisesta. Kun vyötestipäivä on julkaistu niin ilmoittaudu pikimmiten.

Vyökoehakemus EI koske peruskurssia, vaan se kuten muutkin asiat (esim. karatepassi) hoidetaan kurssin aikana.