HELENA KUUSISTO VOITTI STOCHOLM OPENIN

6.11.2011

Porin Shotokanin Helena Kuusisto jatkoi syksyn huikeita esityksiään ja voitti Tukholman avoimen karateturnauksen. Helena on voittanut tänä syksynä Finnish Openin, Budapest Openin, Latvia Openin ja nyt siis Stockholm Openin. Lisäksi Helena oli mukana Suomen naisten voitokkaassa kumitejoukkueessa.

 

Helena otteli sarjassa naiset -68kg. Ensimmäisessä ottelussaan Helena voitti Norjan Mortesenin 7-0. Toisella kierroksella Helena vastustaja oli niin ikään norjalainen Edin, jonka Helena voitti hienosti 8-0. Ottelusta finaalipaikasta Helena kohtasi Ruotsin Mourarin, ottelu päättyi Helenan hyväksi 3-0.

Finaalissa Helena vastaan asettui tuttu vastustaja Tanskan Foged. Helena oli kohdannut Fogedin kahdesti viime keväänä ja molemmat kamppailut olivat päättyneet tanskalaisen voittoon. Finaali oli jälleen tiukka, varsinainen ottelu päättyi 1-1, joten jouduttiin uusintaotteluun. Uusintaottelussa Helena oli parempi 4-0 ja näin Helena lisäsi Tukholman avoimen mestaruuden ansioluetteloonsa. 

Suomen naisten joukkueeseen kuului Helena lisäksi Euran Emma Aronen ja Tikkurilan Tiikereiden Noora Al-Neshawy. Ensimmäisessä ottelussaan Suomi kohtasi Norjan Michunon joukkueen. Helena voitti ottelunsa 2-1 ja Emma hoisi oman vastustajansa samoin 2-1 joten Suomi meni jatkoon kahdella otteluvoitolla. Seuraavassa ottelussa Suomea vastaan asettui ruotsalainen Malaven joukkue. Helena voitti ensimmäisen ottelun 4-0 ja Emma omansa 2-1 joten voitto ja finaalipaikka Suomelle. Finaalissa Suomi kohtasi ruotsalaisen Göteborg Karate Academyn. Helena oli jälleen Suomen aloittaja, hän voitti ottelunsa 4-0. Ruotsalaisilla oli vain kaksi ottelijaa ja he pelasivat riskillä ja aikaisemmin ilmoitetussa ottelujärjestyksessä he olivat päättäneet luovuttaa toisen ottelunsa joten luovutusvoitto Emmalle ja Suomelle joukkuekilpailun kultamitalit.

 

Hyvät kisat Helenalta, päivän saldo seitsemän voitettua matsia ja suorituspisteet 33 - 2. 

 

Henna Kuusisto oli myös kisoissa mukana. Hän otteli 16-17v. tyttöjen +59kg sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa hän kohtasi ruotsin Salehin. Varsinainen ottelu päättyi 1-1, uusintaottelu päättyi myös 1-1, joten voittaja ratkaistiin lippuäänestyksellä jossa voitto meni ruotsalaiselle. Ruotsalainen ei päässyt sarjassaan pitkälle, joten Henna kisat jäivät yhteen otteluun.