J.K.A.

Porin Shotokan Karate Do ry -yhdistys on Japan Karate Association virallinen dojo: 

FINLAND - JKA 公益社団法人日本空手協会

Mikä on JKA?

Harjoittelemme Japan Karate Asscociation standardien mukaista Shotokan karatea. Vyöarvomme ovat  aitoja ja alkuperäisiä japanilaisen JKA karaten vyöarvoja, joita myöntävät JKA:n auktorisoidut graduoitsijat ja ne ovat kansainvälisesti hyväkstty ja tunnustettu. 

Mitä JKA Dojot tarjoavat?

  • Karatea kaikille: lapsista vanhuksiin sekä harrastajista MM-tason kilpailijoihin
  • Korkeastasoista ja ammattimaista Shotokan tyylisuunnan karateopetusta
  • Säännölliset harjoitukset useita kertoja viikossa
  • Liikkuvuutta, kuntoa, notkeutta, kestävyyttä sekä voimaa ja nopeutta
  • Suunnitellut ohjelmat, jotka etenevät karatekan kehitystason mukaisesti
  • Salietiketin, joka sisältää salikurin, käytöstavat, harjoitusturvallisuuden sekä moraaliohjeet
  • JKA Dojot tekevät kiinteätä yhteistyötä keskenään, joista kaikkien JKA seurojen jäsenet hyötyvät

Mitä JKA:n jäsenyys tarjoaa?

  • Yhteisöllisyys: Maailman suurimman karateyhteisön, jossa on yli 60 miljoonaa karatekaa, tuhansissa Dojoissa, 112 maassa, kaikissa maanosissa
  • Korkea laatu: voit osallistua minkä tahansa JKA Dojon harjoituksiin ja saat aina korkeatasoista opetusta
  • Gasshukut: kansainväliset leirit (Gasshukut), joissa on satoja osallistujia ympäri maailman
  • Ammattimaisuus: JKA:n päädojon (Honbu) ammattivalmentajat vierailevat säännöllisesti Suomessa
  • Perinteet: JKA vaalii modernin karaten perustajan Gishin Funakoshin perintöä, mutta seuraa myös aikaansa

Mikä sitten on Shotokan:

Shotokan on maailman harrastetuin ja laajimmalle levinnein karaten koulukunta. Seurassamme harrastetaan aitoa ja alkuperiäistä JKA:n Shotokan karatea.

Shotokan tunnetaan pitkistä, matalista ja voimakkaista asennoistaan, mutta se eroaa muista karaten tyylisuunnista myös pidemmän otteluetäisyytensä (ma-ai) vuoksi.

Shotokanin juuret ovat okinawalaisessa Shuri-Te karatessa, jonka tunnusmerkkejä ovat korkeat ja lyhyet asennot sekä nopeat lähietäisyydeltä tehtävät tekniikat. Shotokan sisältää myös katoja Naha-Te:stä ja Tomari-Te:stä, joskin kaikki Shotokanin katat ovat "japanilaistetut" eli niiden tekniikoita on yhdenmukaistettu.

Ero modernin Shotokanin ja okinawalaisen Shuri-Te:n välillä on syntynyt 1940-luvulla, jolloin Sensei Funakoshin poika Yoshitaka "Gigo" Funakoshi loi isänsä suostumuksella nykyisen tyylin yhdessä mm. JKA:n ensimmäisen päävalmentajan Masatoshi Nakayaman kanssa.

Taustalla olivat tarpeet modernisoida karatea kaikille sopivaksi kuntoilumuodoksi, mutta myös erilainen näkemys karatesta lähitaistelu- ja kilpailulajina. Perinteisesti karate nähtiin lähikamppailuksi, jossa osapuolet ovat kosketusetäisyydellä toisistaan, mutta Gigo Funakoshi näki karatessa myös sen urheilullisen puolen. Tällöin otteluetäisyys tuli olla pidempi, joka puolestaan vaikutti siten myös asentoihin ja tekniikoiden suoritustapaan.

Nykyisen Shotokanin tekniset juuret ovat okinawalaisessa Shuri-Te:ssa, mutta myös japanilaisessa Jigen-Ryu kendossa, josta Gigo Funakoshi omaksui otteluetäisyydet sekä monet harjoitusmenetelmät.

Shotokanin harjoittelu perustuu näihin periaatteisiin, mutta samalla se antaa erinomaisen perustan soveltaa karatea myös lähitaistelussa.