Karaten peruskurssit

Karate on sekä urheilulaji, että itsepuolustuslaji. Se on erinomainen tapa ylläpitää hyvää yleiskuntoa. Karate kehittää kaikkia kehon lihasryhmiä, koordinaatiota ja mielenhallintaa.

Porin Shotokan on satakunnan suurin ja vanhin karateseura. Seurallamme on oma harjoituspaikka eli dojo hyvien kulkuyhteyksien varrella Satakunnankadulla. Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita uusi harrastus, tai tule verestämään vanhoja taitoja mukavassa porukassa! Seurallemme on myönnetty Tähtiseura-status tunnustuksena laadukkaasta toiminnasta. Lasten ja nuorten Tähtimerkki seuralla on ollut vuodesta 2012 ja aikuisten merkki myönnettiin seurallemme 2023. Kaikki ohjaajamme ovat saaneet ohjaajakoulutuksen. 

Karaten peruskurssit lapsille, nuorilla ja aikuisille alkavat vuoden vaihteessa tammikuussa ja loppuvuoden kurssit  elo-syyskuun vaihteessa. Lasten peruskurssi on tarkoitettu 7-12 vuotiaille. Lasten peruskurssin hinta on 130 euroa. (sisältää kurssin lisäksi karateliiton lisenssin, karatepassin sekä ensimmäisen vyökokeen) Peruskurssin hinta sisältää harjoittelun kevät kauden loppuun saakka.

Nuorten peruskurssi on tarkoitettu 13-17 vuotialle ja aikuisten peruskurssi yli 18-vuotiaille. Peruskurssin hinta on 140 euroa. (Sisältää kurssin lisäksi karateliiton lisenssin sekä karatepassin)

Peruskurssin hinnalla voit harjoitella vyökokeen/kurssin jälkeen puolivuosikauden loppuun asti seuran yleisissä harjoituksissa.


Kuntoa ja itsepuolustusta nuorten ja aikuisten peruskurssilta


Kurssin aikana kasvatetaan kuntoa samalla kun opitaan karaten perusteet. Lajioppiminen aloitetaan nollasta ja kunnonkohotustavoitteet sovitetaan kunkin lähtötasoon. Kurssi sopii kaikille jotka aiemmin ovat epäilleet riittääkö kunto. Nyt voit samalla iskulla kohottaa kuntoa ja oppia lajin perusteet. Näin on helppo jatkaa harrastusta kurssin jälkeen seuran yleisissä harjoituksissa.Junnukarate lapsille


Juniorikaratessa yhdistyvät liikkumisen riemu, leikkimielisyys ja tutustuminen monipuoliseen ja teknisesti vaativaan kamppailulajiin. Juniorikaraten eräs tärkeä päämäärä on lapsen liikunnallisten taitojen, nopeuden, ketteryyden ja motoriikan kehittäminen monipuolisesti harjoittelemalla.Liikunnallisten taitojen ohella myös lapsen sosiaaliset taidot kehittyvät sillä karatessa toisen huomioon ottaminen ja vastustajan kunnioittaminen ovat olennaisen keskeisessä roolissa. Lisäksi lajille ominainen salikuri opettaa lapsille keskittymiskykyä ja jokapäiväisessä elämässä tarvittavia käyttäytymismalleja.Seniorikaratea aikuisille


Takaisin harrastuksen pariin?

Porissa lukuisa määrä entisiä aktiivikaratekoita, joista yllättävän moni haluaisi palata takaisin vanhan lajinsa pariin. Seuramme senioriharjoitusten yhtenä tärkeänä tavoitteena on taata pehmeä lasku takaisin harrastuksen pariin. Nimitys “seniori” ei niinkään viittaa ikään vaan on kunnianosoitus jokaiselle karatekalle, joka päättää palata pitkänkin tauon jälkeen salille. Toki karaten voi aloittaa oikein hyvin myös aikuisena ja aika moni niin tekeekin. Joten mukaan voit tulla ilman aikasempaa taustaa.    


Perhekarate

Karatea koko perheelle. 

Karaten voi aloittaa yhdessä tutun aikuisen kanssa 2–5-vuotiaana. Harjoittelu on leikinomaista ja leikin varjolla opitaan vartalonhallintaa, tasapainoa, notkeutta. Perhekaratessa opetellaan ryhmässä toimimista ja harjoitellaan monipuolisesti yleisiä liikuntataitoja samalla tutustuen vähitellen karaten tekniikoihin. Tavoitteena on innostaa lapsi liikkumaan ja kokemaan liikunnassa onnistumisen elämyksiä. Samalla lapsen mukana oleva aikuinen pääsee liikkumaan ja kokemaan onnistumisia yhdessä lapsen kanssa. Perhekaratessa ei suoriteta karaten vyöjärjestelmän mukaisia vöitä.

Perhekaraten hinta kevätkaudelle 2024 80 € sisältää kahden henkilön (lapsi+ aikuinen) harjoittelun.  Lisähenkilöt +25 €

Karateharjoittelusta


Harjoitusten ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset karatekat. Alkeiskursseja vetävät myös muut ylemmän vyöarvon omaavat harrastajat.

Harjoitusten tahti on tiukka, koska harjoitusaika halutaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi. Harjoitusten kulku: lämmittely, venyttely, lajiharjoittelu, jäähdyttely ja venyttely.

Harjoittelemme varsinaisissa harjoituksissa:

  • lyönnit
  • potkut
  • torjunnat
  • heitot
  • nopeus ja voima
  • irrottautumiset ja maahanviennit
  • hallintaotteet (lukot)
  • katat ja niiden sovellukset
  • erikoistekniikat (ylemmät vyöt)

Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu jatkokurssilla sekä seuran yleisillä vuoroilla.

Aikuisten kurssi on ollut suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuutta on saatu lisää ja kuntokin on noussut kohisten. Kurssilla, jossa on mukana sekä miehiä että naisia, opetellaan karatenperustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen. Harjoituksia on ryhmästä riippuen 1–5 krt viikossa.