Juniorit

SEURAN JUNIORITOIMINTA ON VAHVAA JA OSAAVISSA KÄSISSÄ!


Karatessa on useita eri koulukuntia ja suuntauksia. Shotokan Karate on maailman ylivoimaisesti suosituin karatesuuntaus.

Porin Shotokan Karate seuralla on vahvat perinteet junioritoiminnasta.

Seuramme junioritoiminnan päämääränä on saada juniorit saavuttamaan tavoitteita ja kokemaan ylpeyttä tavoitteen saavuttamisesta. Tähän Karaten vyöarvoasteikko on oiva apuväline ja omat vanhemmat korvaamattomia kannustajia.

Karate sopii kaikentasoisille lapsille ja nuorille. Harjoittelun lomassa kuntoa kohotetaan liikunnallisilla leikeillä. Leikeistä huolimatta harjoittelu on kuitenkin alusta saakka tavoitteellista, kurinalaista, säänneltyä, toiset huomioonottavaa, sekä karaten perinteitä (Karate-Do) kunnioittavaa.

Karate on tietenkin myös itsepuolustuslaji. Karateka saa karatesta itepuolustustaidon lisäksi, lisää itseluottamusta, paremman fyysisen kunnon, nopeutta, ketteryyttä ja notkeutta. Esimerkiksi kouluympäristössä pelkkä tieto koulukaverin karaten harrastamisesta nostaa kynnystä joutua fyysiseen konfliktiin.

Tottumattomalle Karate voi vaikuttaa joskus rajulta. Kaikki liikkeet tehdään kuitenkin kontrolloidusti sekä tiukkojen sääntöjen alaisuudessa. Vaikka edes lieviä tapaturmia ei junioreille seurassamme ole tapahtunut miesmuistiin niin mustelmilta ei varmasti voi aina välttyä. Karate onkin luonteestaan huolimatta turvallinen laji verrattuna mihin tahansa muuhun urheilulajiin.

Normaali harjoittelukerta kestää 1-1,5 tuntia johon kuuluu aina perusteellinen alkulämmittely sekä loppuvenyttelyt.

Tervetuloa harjoitusaikoina vaikka koko perheen voimin salille (Dojolle) seuraamaan karateharjoituksia. Voit myös kysellä lisää lajista keneltä tahansa meiltä karaten harjoittajilta. Meillä on parhaiten aikaa kysymyksillesi aina n. 15 minuuttia ennen harjoitusten alkua.

Englanninkielinen lainaus Shotokan karaten perustajalta Sensein Gichin Funakoshilta:

As Master Gichin Funakoshi said, "It is important that Karate can be practiced by the young and old, men and women alike. That is; since there is no need for a special training place, equipment, a flexibility in training is provided such that the physically weak individual can develop his body and mind so gradually and naturally that he himself may not even realize his own great progress."