NAISTEN JOUKKUE TYKITTI EM-HOPEAA!

6.5.2014
Suomi jälleen karaten huipulla!

Karaten EM-kisat Tampereella huipentuivat suomalaisten osalta naisten joukkuefinaaliin. Helena Kuusisto, Melis Ayse Abat ja Emma Aronen kohtasivat Turkin joukkueen päivän viimeisessä ottelussa.

 

Kamppailu kultamitalista oli tasainen. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet kohtaamiseen huolellisesti. Pelin avasivat Kuusisto ja Tuba Yakan. Tasaväkisen ottelun vei niukasti nimiinsä Yakan pistein  3-1.

Seuraavaksi tatamille tulivat Melis Ayse Abat ja Merve Coban. Ayse Abat otteli vakuuttavasti ja taituroi kolmen pisteen kiertopotkun päähän. Suomi sai arvokkaan otteluvoiton 3-0, mikä tasoitti kokonaistilanteen jännittävään 1-1 asetelmaan.

Viimeisessä - ja ratkaisevassa - ottelussa kohtasivat Emma Aronen ja Serap Özcelik, joka on voittanut mestaruuksia sekä EM- että MM-tasolla.

Aronen painoi päälle hyvin, mutta vastus oli kova. Turkkilainen vei ensimmäisen pisteen. Kun Aronen lähti hakemaan tasoitusta, Özcelik kokeneena ottelijana ei antanut tilaisuutta tasoitukseen vaan kuittasi yritykset kiertopotkulla päähän. Potku vei Özcelikin selkeään johtoon 4-0.

Aronen haki tasoitusta täysillä loppuun asti, mutta ottelu päättyi lukemiin 8-0 turkkilaisen - ja Turkin -  hyväksi.

Suomen naisten hieno eteneminen EM-kisoissa toi Suomelle kaivatun paluun mitalisijoille. Helena Kuusiston henkilökohtainen pronssi ja joukkuekilpailun hopea ovat aikuisten EM-kisoissa Suomi-karaten ensimmäiset mitalit kahteentoista vuoteen.