Venlalle PM- kultaa ja Ellalle pronssia!

11.4.2017
Ella Ja Venla mitaleille PM- kilpailuissa

 

 

Virossa järjestettiin PM- kilpailut 8.4.2017 ja meidän seurasta kilpailuihin oli valittu kaksi ottelijaa Ella ja Venla. Kilpailuissa oli kilpailijoita n.270 eri ikä/painoluokissa, kahdeksasta eri maasta. Suomalaiset saalistivat kilpailusta 7 kultaa, 3 hopeaa sekä 10 pronssia.

 

Ella Otteli Junioreiden -59kg:n sarjassa. Ensimmäinen vastustaja Ellalla oli Tanskan Rasmussen Simone, jonka Ella voitti hienosti 4-1. Toisella kierroksella vastaan tuli Ruotsin Heblom Heloise, joka oli Ellaa 3-1 parempi tällä kertaa. Heloise raivasi tiensä kilpailussa aina loppuotteluun asti ja näin ollen Ellalle avautui mahdollisuus otella vielä pronssisesta mitallista. Pronssiottelussa Ellaa vastaan tuli Latvian Alina Kornisova. Ottelu päättyi 1-1 tilanteeseen, mutta Ella voitti ottelun, koska oli saanut ensimmäisen pisteen” Sensun” ottelussa. Ellalle näin ollen hienosti PM- pronssia.

 

Venla otteli Cadettien -54kg:n sarjassa. Ensimmäisen kierroksen vastusta oli Liettuan Elenauskaite Guoda, jonka Venla voitti 4-0. Seuraavalla kierroksella vastaan asteli Ruotsin Rosenlind Matilda, jolle Venla hävisi lipuilla tammikuussa Estonia Open:ssa. Tällä kertaa Venla otti neuvoista vaarin ja voitti Matildan 2-0. Kolmannella kierroksella vastaan tuli Tanskan Nur Ceper Gamze, jonka kanssa Venla on otellut useamman kerran kansainvälisissä turnauksissa eikä koskaan voittanut. Jännittävän ottelun jälkeen tulostaululla oli oikeutetusti 2-0 voittoluvut Venlalle. Venla loppuotteluun ja Nur keräilyotteluihin pronssisesta mitallista. Loppuottelussa Venlaa vastaan tuli Islannin Embla Kjartansdottir. Venla ja Jussi Säilä, joka oli kaikissa otteluissa Venlan kulmassa tekivät loistavan ottelusuunnitelman finaaliin ja sen varjolta ottelun lopputulos oli murskaava Venlalle 7-0.

Venlan PM-mestaruuden kruunasi lopuksi myös se, että tuomarit valitsivat hänet turnauksen parhaaksi ottelijaksi. Varmasti yksi syy valintaan oli se, että Venla pystyi ottamaan otteluissa vastustajistaan 15 pistettä antamatta itsestään yhtään koko turnauksen aikana.

 

Tytöt ottelivat kumpikin aivan loistavasti kaikki ottelunsa. Oli mukava seurata heidän tekemisiään tatamilla ja nähdä se että kova harjoittelu kyllä palkitsee kilpailijan jossain kohtaa.

 

T:Janne