YOUTH LEAGUE, SOFIA

1.6.2018
25.-27. toukokuuta järjestettiin Youth League osakilpailu Bulgarian Sofiassa. Kilpailuihin otti osaa 1878 kilpailijaa 72 maasta ja 423 eri seurasta. Suomesta kilpailuihin osallistui seitsemän kilpailijaa. Katassa kilpailivat Saku Virtanen, Pihla-Maaria Holmlund ja Solja-Linnea Holmlund. Kumitessa ottelivat Björn Kulovuori, Siiri Rantanen, Venla Karttunen ja Maximillian Ollila.

Kilpailujen taso oli erittäin kova. Urheilijat tavoittelivat ranking-pisteitä loppuvuodesta järjestettäviin nuorten Olympialaisiin. Suomen joukkueesta ehdottomasti parasta osaamista näytti Björn, joka voitti upeasti oman sarjansa. Björnin voitto oli suomalaisten kautta aikain ensimmäinen nuorten K1-kilpailun voitto. Tyttöjen puolelta parhaiten otteli Venla, joka otteli oman poolinsa voitosta, häviten sen kuitenkin niukasti lipuilla 3-2 Ukrainan ottelijalle. Muiden suomalaisten ottelijoiden tie nousi pystyyn jo alkukierroksilla.

Kilpailujen järjestelyt olivat värikkäät ja taas vasta ja haastavien vaiheiden jälkeen me valmentajat saimme varmistettua, että kaikki ottelijat ovat kisassa mukana ja pääsevät varmasti kilpailemaan.