TERVETULOA ALOITTAMAAN UUSI HARRASTUS!

6.7.2020

Porin Shotokan on satakunnan suurin ja vanhin karateseura. Seurallamme on oma harjoituspaikka eli dojo hyvien kulkuyhteyksien varrella Satakunnankadulla.

Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita uusi harrastus, tai tule verestämään vanhoja taitoja mukavassa porukassa!

Seurallemme on myönnetty Tähtiseura-status tunnustuksena laadukkaasta ja pitkäjänteisestä juniorityöstä.

Kaikki ohjaajamme ovat saaneet ohjaajakoulutuksen.

Karaten peruskurssit lapsille, nuorilla ja aikuisille alkavat elo-syyskuun vaihteessa. 


Lasten peruskurssi on tarkoitettu 7-12 vuotiaille. Kurssin harjoitukset torstaisin 17.30-18.30 ja sunnuntaisin 16.00-17.00. Peruskurssin hinta on 100 euroa. 

 

Nuorten peruskurssi on tarkoitettu 13-17 vuotialle ja aikuisten peruskurssi yli 18-vuotiaille. Nuorten ja aikuisten harjoitukset ovat tiistaisin 18.30-19.30 ja torstaisin klo 19.30-20.30. Peruskurssin hinta on 100 euroa.

 

Peruskurssi kestää noin kolme kuukautta. Peruskurssin hinnalla voit harjoitella vyökokeen/kurssin jälkeen vuoden 2020 loppuun asti seuran yleisissä harjoituksissa.

 

Kuntoa ja itsepuolustusta nuorten ja aikuisten peruskurssilta

 

Kurssin aikana kasvatetaan kuntoa samalla kun opitaan karaten perusteet. Lajioppiminen aloitetaan nollasta ja kunnonkohotustavoitteet sovitetaan kunkin lähtötasoon. Kurssi sopii kaikille jotka aiemmin ovat epäilleet riittääkö kunto. Nyt voit samalla iskulla kohottaa kuntoa ja oppia lajin perusteet. Näin on helppo jatkaa harrastusta kurssin jälkeen seuran yleisissä harjoituksissa.

Junnukarate lapsille

Juniorikaratessa yhdistyvät liikkumisen riemu, leikkimielisyys ja tutustuminen monipuoliseen ja teknisesti vaativaan kamppailulajiin. Juniorikaraten eräs tärkeä päämäärä on lapsen liikunnallisten taitojen, nopeuden, ketteryyden ja motoriikan kehittäminen monipuolisesti harjoittelemalla.Liikunnallisten taitojen ohella myös lapsen sosiaaliset taidot kehittyvät sillä karatessa toisen huomioon ottaminen ja vastustajan kunnioittaminen ovat olennaisen keskeisessä roolissa. Lisäksi lajille ominainen salikuri opettaa lapsille keskittymiskykyä ja jokapäiväisessä elämässä tarvittavia käyttäytymismalleja.

 

Seniorikaratea aikuisille

Takaisin harrastuksen pariin?

Porissa lukuisa määrä entisiä aktiivikaratekoita, joista yllättävän moni haluaisi palata takaisin vanhan lajinsa pariin. Seuramme senioriharjoitusten yhtenä tärkeänä tavoitteena on taata pehmeä lasku takaisin harrastuksen pariin. Nimitys “seniori” ei niinkään viittaa ikään vaan on kunnianosoitus jokaiselle karatekalle, joka päättää palata pitkänkin tauon jälkeen salille. Toki karaten voi aloittaa myös aikuisena, joten aikasempaa taustaa ei tarvita.   

 

Karateharjoittelusta

Harjoitusten ohjaajina toimivat seuran pitkäaikaiset harrastajat; yleensä mustavöiset karatekat. Alkeiskursseja vetävät myös muut ylemmän vyöarvon omaavat harrastajat.

Harjoitusten tahti on tiukka, koska harjoitusaika halutaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyväksi. Harjoitusten kulku: lämmittely, venyttely, lajiharjoittelu, jäähdyttely ja venyttely.

Harjoittelemme varsinaisissa harjoituksissa:

  • lyönnit
  • potkut
  • torjunnat
  • heitot
  • nopeus ja voima
  • irrottautumiset ja maahanviennit
  • hallintaotteet (lukot)
  • katat ja niiden sovellukset
  • erikoistekniikat (ylemmät vyöt)

Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu jatkokurssilla sekä seuran yleisillä vuoroilla.

Aikuisten kurssi on ollut suosittu monipuolinen kuntoilumuoto sekä itsepuolustustaitoa kehittävä harrastus. Liikkuvuutta on saatu lisää ja kuntokin on noussut kohisten. Kurssilla, jossa on mukana sekä miehiä että naisia, opetellaan karatenperustekniikoita ja otetaan tuntumaa tiukkatempoiseen treenaamiseen. Harjoituksia on ryhmästä riippuen 1–5 krt viikossa.

Lisätietoja:

porinshotokan@gmail.com